Jostain syystä kaltaiseni siementen sirottelijat ovat myös kiinnostuneita silmukoiden luomisesta. Johtuu ehkä lukemattomista neuleblogeista ja neulovista ystävistä, että minäkin rupesin voitelemaan ruostuneita taitojani. Ja nyt kun talvi vihdoinkin ehkä melkein tuli niin siirryin takapihalta sisälle vääntämään lankaa puikolle.

Ennen kuin vaihdan puheenaiheen kokonaan neulomiseen niin kerron vielä, että tilasin itselleni joululahjaksi Kotipuutarha-lehden. Sen mukana tuli hyvän hyvä Terassin ja parvekkeen ruukkutarha- opaskirja!
Ehdin viimehetkillä ennen maan jäätymistä istuttaa parikymmentä krookuksen sipulia kukkapenkkiin, hyvän toivon saattelemina... Tarkoitukseni oli myös kylvää muutamia kylmäkäsittelyn tarvitsevia siemeniä, mutta onneksi en sitä tehnyt! Nimittäin, fasaanit tonkivat kukkapenkkiäni ja pensaiden alustoja niin voimalla, että ne olisivat syöneet kaikki kylvökseni.

1096419.jpg
Istutin krookuksia kukkapenkkiin nippanappa ennen maan jäätymistä. Aion kylvää ukonkellon, lyhtykoison ja väinönputken siemeniä astioihin, ja talvettaa ne kansien alla terassin pöydällä fasaaneilta yms. turvassa. Siemenet ja sipulit ovat Hyötykasviyhdistyksestä.

Neulominen ja varsinkin neuleohjeiden tulkitseminen ja muokkaaminen voittavat sudokujen ratkaisun. Ostin hauskaa lankaa Hämeenlinnan uudesta neulekahvilasta Villa Mokasta, josta sain myös kuvassa näkyvän mallin ohjeen.

1096423.jpg
Hupullisen takin ohje oli ohuelle langalle, joten jouduin muokkaamaan silmukkamäärät ja kavennukset paksummalle langalle sopivaksi. Se oli haastavaa aloittelijalle, mutta takki on huppua (ja nappeja) vaille valmis! Hupun tekemiseen aion pyytää ammattilaisen apua (kiitos vaan Johanna!).

1096468.jpg
Helppona välityönä tekaisin tyttärelle apupupun ohjeella epämääräisistä jämälangoista siis "apupupun", kuten tytär poliittisesti korrektisti sanoo. Vihreänsävyinen käsilaukku on huovutettu lahjaksi saadusta Pirtin kehräämön hahtuvalangasta (kiitos vaan Hanna-Maija!). Laukusta puuttuvat vielä napit, koska en löydä mistään kivoja nappeja...

Jossakin välissä tärähdin hieman ja ostin jopa englanninkielisen neulelehden (Simply knitting, 33 Oct.) sekä pari Novita-lehteä. Lisäksi haalin vielä vanhoja Kodin Pellervo-lehtiä, joissa oli ällistyttävän hyviä puutarhanhoito-ohjeita sekä kokeilemaan houkuttelevia neuleohjeita!

1096424.jpg
Tämän syksyn Novitaan joku oli lähettänyt tällaisten töppösten ohjeen. Langat ovat tietenkin Novitan Huopanen ja varsissa Wool (sininen ja keltainen).

Nyt neulon syksyn Novitassa olevan ohjeen (nro 75, jos joku katsoo) mukaan villatakkia Nalle Colorista tyttärelle. Toivottavasti se valmistuu, ennen kuin hän kasvaa ulos koosta 98cm...!