Lämpimähköt syyssäät jatkuvat. Toisen auringonkukan kukinto muistuttaa jo lautasantennia, mutta toinen, jo yli kolmimetrinen hujoppi, ei ole vieläkään aukaissut nuppuaan. Mittasin kukkivan yksilön varren paksuudeksi 20cm.
949823.jpg

Olen siirtänyt ulkona kesän ajan olleet ruukkukasvit takaisin sisälle. Eräänä päivänä ihmettelin, miksi lattia on aivan tahmea oliivipuun alla. Ikävä kyllä oliiviin oli tarttunut kilpikirvoja, joiden hävittäminen vaati kovat otteet... Ensin nypin kirvoja pinseteillä, sitten suihkutin koko kasvin parvekkeella Ei ötököitä puutarhassa-myrkyllä (Kemira) ja lopuksi vielä töpötin myrkkyä pumpulipuikolla hankalimpiin katveisiin. Ihme että puu on vielä hengissä, mutta kirvat taisivat kadota. Suihkutin samalla myös lankaköynnöksen, jota kiusanneet pehmeät kirvat eivät välittäneet mäntysuovasta mitään...

Tänä kasvukautena kylvämäni ruusunätkelmä (Lathyrus latifolius Everlasting) ehti kukkimaan vielä näin lämpimän lokakuun alussa, vaikka luultavasti vattukärsäkäs katkoi sen nuppuja parhaana kasvukautena kesällä. Viritin riippapihlajaan juuttinarua, jota pitkin pakotin köynnöksen kasvamaan.
949865.jpg